ΚΟΣΤΗ - ΤΙΜΕΣ

Εφόσον θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο, ας μιλήσουμε μαζί για το ποσόν που θέλετε να ξοδέψετε!
Ξεκινάμε από αυτό και μιλάμε για τις απεριόριστες δυνατότητες!

Δεν χρειάζονται τεράστια ποσά για ένα Δωροταξίδι, μπορείτε άλλωστε να τους δωρίσετε την Προκαταβολή για ένα ταξίδι που θέλουν να κάνουν και όχι όλο, ή να τους προσφέρετε ένα ποσό που να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν αυτοί, όπως μια Δωροεπιταγή 50-100 ευρώ για κάρτες εισόδου στην Disneyland, ή για μιά ξενάγηση στο Ντουμπάι, κλπ!
Αν νομίζετε, μπορείτε φυσικά να δωρίσετε και ολόκληρο ταξίδι μικρό ή μεγάλο, όλα εξαρτώνται από το Μπάτζετ σας! Εμείς έχουμε ατελείωτες ιδέες, δείτε ενδεικτικά:

Οικονομικές Έξυπνες λύσεις:

Ένα αεροπορικό οικονομικό μπορεί να ξεκινά από 50-100 ευρώ, ένα ακτοπλοϊκό και πιο φτηνά, σκεφτείτε και αυτό ακόμα: αν ξέρετε ότι κάποιο ταξίδι ετοιμάζουν φέτος ή του χρόνου σε κάποιον προορισμό κλπ, γιατί να μην κάνετε δώρο μια δωροεπιταγή με ποσό που θα μπορεί να αντιστοιχεί παράδειγμα σε:

 • Π.χ. μια κρουαζιέρα με δείπνο και βιολιά μπροστά στον Γαλάζιο Δούναβη και φωτισμένα μνημεία της Βουδαπέστης με λιγότερα από 100 ευρώ για τα 2 άτομα;
 • Π.χ. μια κρουαζιέρα στο Μανχάτταν κάτω από τις διάσημες γέφυρες, με ποσά ακόμα πιο χαμηλά;
 • Π.χ. Σαφάρι με Τζιπ στο Ντουμπάι με 80 περίπου ευρω το ζευγάρι;
 • Π.χ. ένα σόου ή θέατρο ή ξενάγηση ή οτιδήποτε σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου;

Πάντα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό ως προκαταβολή για ότι άλλο σκέφτονται, δεν δεσμεύονται στο Δωροταξίδι!


Μεσαίες Εξυπνες λύσεις:

 • Σε low season μπορούμε να δούμε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης με 300 ευρώ το ζευγάρι , 400-500 κλπ!
 • Αν πηγαίνει διακοπές στην Ελλάδα, αυτό το ποσόν είναι πολύ σημαντικό! Ακτοπλοικά, ξενοδοχεία κλπ.

Όμως μπορεί ο δικαιούχος να σκεφτεί ότι θέλει να προσθέσει άλλα λίγα/πολλά και να κλείσει Πιο Ακριβό πακέτο, να πάει και με γκρούπ, ή τα Χριστούγεννα, ή να πάει σε πολυτελή ξενοδοχεία, ή να τα κρατήσει προκαταβολή γιατί μαζεύει λεφτά για να πάει στην Νέα Υόρκη ή όπου θέλει!


Υψηλές Έξυπνες λύσεις:

 • Αν μπορούσαμε, φυσικά όλοι μας θα κάναμε ένα μεγαλύτερο ή καλύτερο Ταξίδι Δώρο στους Αγαπημένους μας. Από ένα οργανωμένο ταξίδι στην Ευρώπη έως ένα μεγάλο ποσό για το Εξωτικό τους ταξίδι!

Μην ξεχνάμε ότι ο Δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να Προσθέσει στο ποσόν και να κάνει ένα Ταξίδι Όνειρο για αυτόν, που επιτέλους μπορεί να γίνει πραγματικότητα με το Δώρο σας, μικρό ή μεγάλο.


Γιατί δωροεπιταγή
…και γιατί όχι το ίδιο το ταξίδι;

 • Αν κάνετε δώρο ένα ταξίδι με αγορασμένα εισιτήρια κλπ, αλλά δεν μπορούν οι φίλοι σας να ταξιδέψουν (άδειες, υποχρεώσεις);
  Χάνετε τα χρήματα σας! Αν κάνετε μια δωροεπιταγή, την χρησιμοποιούν όποτε θέλουν!
 • Η δωροεπιταγή δεν είναι απαραίτητα ολόκληρο ταξίδι, είναι σαν μια προκαταβολή, ένα ξεκίνημα!
 • Τους δίνετε την ευκαιρία να επιλέξουν προορισμό που θέλουν αυτοί!
 • Τους δίνετε την δυνατότητα να επιλέξουν το πότε τους βολεύει τους ίδιους!
 • Τους δίνετε ένα… κίνητρο, αν διστάζουν!

Την δωροεπιταγή μπορεί να την ανταλλάξουν/δωρίσουν, αν πραγματικά δεν μπορούν να ταξιδέψουν! Δεν χάνονται τα λεφτά σας!
Το Δώρο όμως παραμένει!

Σχεδιάζοντας το δωροταξίδι σας.

Καθορίστε το budget σας.

Πριν ξεκινήσετε στον σχεδιασμό του ταξιδιού, σκεφτείτε το budget που θα χρειαστεί. Πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για το δωροταξίδι σας; Σκεφτείτε αν μπορείτε να πληρώσετε για το εισιτήριο του ταξιδιού μόνο  που και αυτό είναι ένα υπέροχο και ακριβό δώρο, ή ακόμα και τα έξοδα διαμονής, ή και κάποιας υπηρεσίας όπως δείπνο το βράδυ με βιολιά στον Δούναβη. Θα μπορούσατε και μόνο μια τέτοια υπηρεσία να καλύψετε με την Δωροεπιταγή γιατί τόσο βγαίνει το budget σας και άλλωστε αυτοί θα χρησιμοποιήσουν το ποσόν σε ότι άλλο αποφασίσουν. Καθορίστε ένα σταθερό ποσό χρημάτων που μπορείτε να δώσετε για το δωροταξίδι σας, και κοιτάμε μαζί τον τρόπο παρουσίασης.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δώσετε πχ 300-500 Ευρώ, τα οποία καλύπτουν τα έξοδα ταξιδίου για δύο άτομα σε πολλούς προορισμούς στην Ευρώπη αλλά όχι τα έξοδα διαμονής σε όλους. Η αλλιώς για παράδειγμα θα μπορούσατε να δώσετε πχ 1000 Ευρώ κλπ., τα οποία θα καλύπτουν ένα άτομο σε μια ακριβή και σημαντική εκδρομή Ευρώπης, ή σε εξωτικό μέρος.

Σημείωση: Φυσικά υπάρχουν κάποιες περίοδοι και low cost αεροπορικές και προορισμοί με πολύ φτηνά ξενοδοχεία, τα οποία θα μας βγούν σε μπάτζετ και 300 το ζευγάρι αεροπορικά και διαμονή στην Ευρώπη, και χαμηλότερα ακόμα πραγματικά.
Αν σκεφτείτε ότι αξίζει μια υπηρεσία πχ Δείπνο με βιολιά στον Δούναβη, αυτό κοστίζει 80 περίπου ευρώ το ζευγάρι και είναι ένα υπέροχο δώρο επίσης, όπως και μια ξενάγηση στο Λονδίνο, foοd tour στην Νέα Υόρκη, κλπ.


Επιλέξτε προορισμό αν θέλετε.

Αν θέλετε μια Δωροεπιταγή εννοείται πως δεν χρειάζεται να γράφει προορισμό! Αφού μπορούν να την αξιοποιήσουν σε ότι θέλουν!
Αλλά αν θέλετε μπορεί να γράφει έναν προορισμό που ξέρετε ότι αγαπούν, ή που εσείς περάσατε καλά, ή που είναι διάσημος, και μπορούμε να τον αναφέρουμε και με εικόνες ότι μπορούν δηλαδή να την αξιοποιήσουν σε αυτόν, ή βέβαια όπου αλλού αποφασίσουν!
Οπότε ξεκινήστε αποφασίζοντας σε ποιόν προορισμό θα επιθυμούσατε να στείλετε το αγαπημένο σας πρόσωπο για δώρο. Πιθανόν το συγκεκριμένο πρόσωπο να αναφέρει συχνά ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Μονεμβασιά για παράδειγμα ή ότι θέλει να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να δει κάποιον συγγενή. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε έναν προορισμό που θα εκπληρώσει το όνειρο του αγαπημένου σας προσώπου!

 • Θα μπορούσατε να επιλέξετε έναν προορισμό που πιστεύετε ότι θα απολάμβαναν να επισκεφτούν, όπως για παράδειγμα σε έναν τροπικό προορισμό ή στην Ευρώπη.
 • Μια εύκολη επιλογή είναι να αφήσετε τον προορισμό κενό έτσι ώστε να επιλέξουν αυτοί που θα ταξιδέψουν με τα χρήματα απ’ το δώρο που τους κάνατε.

Καθορίστε την διάρκεια της Δωροεπιταγής.

Για να κλείσετε ένα δωροταξίδι για το αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να σκεφτείτε αν θέλετε να τους περιορίσετε σε χρόνο ώστε να μην το ξεχάσουν, ή αν θέλετε να τους δώσετε και 1-2 χρόνια να το σκεφτούν, ή και παραπάνω. Η Δωροεπιταγή δεν ακυρώνεται ή χάνεται από την στιγμή που έχει εξοφληθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσος χρόνος και αν περάσει. Οι δικαιούχοι μπορούν να μιλήσουν μαζί μας.


Δυνατότητα αγοράς συγκεκριμένου πακέτου.

Προσοχή: πάντα μπορούμε να κλείσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να ετοιμάσουμε ένα πλήρες ταξίδι, αλλά είναι επικίνδυνο για εσάς – ίσως να μην μπορούν τελικά να ακολουθήσουν και τότε χάνονται τα χρήματα. Αν αγοράσετε το ταξίδι με καθορισμένες ημερομηνίες, σιγουρευτείτε ότι το άτομο που κάνετε το δώρο αυτό, θα μπορεί να ταξιδέψει τις ημερομηνίες αυτές. Ρωτήστε τους σε μία απλή συνομιλία πότε έχουν ελεύθερο χρόνο για διακοπές, έτσι ώστε να έχετε μία ιδέα για τις ημερομηνίες που θα κλείσετε το δωροταξίδι σας, να δούμε τις τότε τιμές ώστε να προσαρμόσετε το Budget και να ετοιμάσετε το Δώρο.

Αν το σκεφτείτε καλύτερα όμως, μπορεί να μην τους αρέσουν οι επιλογές σας – το ότι θεωρείτε εσείς ένα ξενοδοχείο καλό δεν σημαίνει ότι θα επέλεγαν το ίδιο ή την ίδια περιοχή. Αυτό ισχύει και για τον Προορισμό! Μπορεί να είναι καλή ιδέα η Βενετία, αλλά μπορεί να είχαν κρυφό όνειρο την Κωνσταντινούπολη. Με την Δωροεπιταγή/Δωροταξίδι δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε σε τίποτα.doroepitagi.gr 2018 All Rights Reserved.

Κατασκευή Ιστοσελίδας Χαρίλαος Χιόνης

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.